PUTOVANJA - PROLEĆE 2017        LETO 2017 - GRČKA        LETO 2017 - OSTALE DESTINACIJE

ISTANBUL

AUTOBUSOM - 6 DANA (3 NOĆENJA)

ISTANBUL - prirodna vrata između Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gde se i bukvalno susreću istok I zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska I osmanlijska. Kroz svoju istoriju ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad I Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 13 miliona stanovnika koji žive I rade na 2 kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo, nigde ih nećete naći ovako isprepletane i neraskidivo povezane kao u Istanbulu. Ili Carigradu, ako Vam je draže.

PROGRAM PUTOVANJA:
Dan 1. NOVI SAD, BEOGRAD – ISTANBUL
Polazak u 15:30 iz Novog Sada (stara lokomotiva), u 17:00 iz Beograda (parking Sava centra)...
Dan 2. ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Golden most, Taksim, Zlatni rog. Silazak na Bosfor, Palata Dolmabahce, prelazak na azijsku stranu, brdo Camlidža odakle se pruza neverovatan pogled na grad... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 3. ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodica – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Slobodno popodne. Fakultativno: U vecernjim casovima odlazak u restoran sa orijentalnom muzikom. Noćenje.
Dan 4. ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: Obilazak Dolmabahce palate. U popodnevnim casovima fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom. Slobodno popodne. Noćenje.
Dan 5. ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šoping. Polazak za Srbiju oko 16:00h. Vožnja kroz Bugarsku sa kracim pauzama radi odmora.
Dan 6. BEOGRAD, NOVI SAD
Dolazak u Beograd, Novi Sad u jutarnjim satima.

POLASCI CENA PO OSOBI

25.09. – 30.09.2013.
16.10. – 21.10.2013.
07.11. – 12.11.2013.
27.11. – 02.12.2013.

149 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
•  3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu kategorije 3* (1/2 i 1/2+1 sobe),
•  prevoz modernim turističkim autobusom (AC, audio i video oprema),
•  usluge vodiča,
•  panoramsko razgledanje grada sa vodičem,
•  troškove organizacije puta.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
•  Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje,
•  Fakultativni program.

Popusti i doplate:
•  Doplata za polazak iz Novog Sada  10 € (SIGURAN POLAZAK),
•  Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5%,
•  Doplata za 1/1 (jednokrevetnu) sobu  50 €,
•  Popust za dete do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe  20 €.

FAKULTATIVNI PROGRAM:
•  Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata  40 € (paket ulaznica i usluge vodiča),
•  Krstarenje Bosforom  15 € (cena obuhvata vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča),
•  Dolmabahče palata  30 € (cena obuhvata ulaznice za palatu i harem, te usluge vodiča),
•  Tursko veče  30 €.
Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.

Hoteli:
Hotel Grand Tahir*** - nalazi se u oblasti Laleli, na 10 min. hoda od cuvene pijace Grand Bazar. Kvart starog dela grada poznat kao Sultanahmet u kome se nalaze Aja Sofija, Plava džamija i Palata Topkapi je na 15 minuta hoda. Standard sobe sadrže: klimu, kupatilo, fen, SatTv, Wi-Fi internet. Sadržaj hotela: restoran, sef na recepciji, hemijsko čišćenje, vešeraj, rent a car.Ishrana: doručak – samoposluživanje, izbor više jela.
Hotel Buyuk Paris*** - nalazi se na Laleliju (stari deo Istanbula). Svaka soba ima TV, mini bar, kupatilo, fen i centralnu klimatizaciju. Sadržaj hotela: Restoran, 24h room servis, lobi bar, caffe i frizerski salon.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
U dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan plaćanja, 30% prilikom rezervacije, a ostatak:
•  10 dana pre početka putovanja,
•  na jednake rate čekovima građana do 20.04.2014, uz mesečno uvećanje od po 1,5%.

Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize (ukoliko posedujete plavi pasoš) i u tom slucaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. U slucaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre pocetka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugacije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.