PUTOVANJA - PROLEĆE 2017        LETO 2017 - GRČKA        LETO 2017 - OSTALE DESTINACIJE

BEČ - specijalna ponuda

AUTOBUSOM

AUTOBUSOM - 4 DANA (3 NOĆENJA)

      

Ovaj grad na "lepom, plavom Dunavu" je još od "mračnog" srednjeg veka dom moćne dinastije Habsburg, prestonica Svetog Rimskog Carstva, a svoj vrhunac dostiže kao srce i pokretačka snaga prostrane Austrougarske Monarhije. U dva navrata je sačuvao Evropljane zaustavivši turske napade. Vekovima je Beč bio centar inelektualnog i kulturnog života Evrope u kome je stvarao Frojd, komponovali Mocart, Hajdn, Betoven, Šubert, Brams, slikao Klimt... verovatno uz zvuke Štrausovih valcera, ukusnu saher tortu i čuvenu bečku kafu (bečke kafedžije se i danas hvale da su njihovi prethodnici “izmislili” kuvanje kafe, zahvaljujući zalihama koje su Turci ostavili nakon neuspele opsade 1683). Danas je Beč grad sa oko 1,5 miliona stanovnika, prestonica savezne države Wien i čitave Austrije. Pored mnogobrojnih kulturnih i istorijskih znamenitosti značajan je i kao centar više medjunarodnih institucija.

PROGRAM PUTOVANJA:
Dan 1: Beograd - Novi Sad – Beč
06h Polazak iz Beograda (parking Sava centra), 07h iz Novog Sada (AVIA pumpa). Vožnja kroz Srbiju, Mađarsku i Austriju sa kraćim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i odmora. Dolazak u Beč oko 15h. Orijentaciona tura "gde, šta, kako" za prvo upoznavanje sa gradom. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak u pratnji vodiča do centra grada gradskim saobraćajem. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

Dan 2: Beč
Doručak. Nakon doručka razgledanje grada sa stručnim vodičem: Ringstrasse (Opera, Burgteatar, muzejska četvrt, Rathaus, Parlament, Urania), Hundertvaser kuća, Hofburg (Kraljevska palata), katedrala Stephensdome (XII vek)... Slobodno popodne. U večernjim časovima fakultativna večera u Grincingu, boemskoj četvrti Beča, u nekom od nacionalnih restorana. Noćenje.

Dan 3: Beč
Doručak. Slobodno vreme ili Fakulativni izlet za Melk i Durštajn. Melk je više od 1000 godina duhovno i kulturno središte zemlje. Oduvek je imao veliki duhovni i intelektualni uticaj. Melk se nalazi u Vahau (Wachau) dolini koja je zbog svoje izuzetne lepote prirode i spomenika kulture deo svetske kulturne bastine, pod zaštitom UNESCO-a. U gradu dominira barokni benediktanski manastir „Stift Melk“. Nastavak prema Durštajnu.Prelepi barokni gradić na obali dunava. Ovde je 1192 godine bio zarobljen Ričard Lavlje srce.. U večernjim časovima povratak u Beč. Noćenje.

Dan 4: Beč – Novi Sad – Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet – dvorac Šenbrun. Letnja rezidencija Hazburgovaca, izgrađena u XVIII veku po nalogu Marije Terezije. Impozantna palata, u kojoj je nekada muzicirao i Mocart, nalazi se u prelepom vrt i posetiocima se pruža mogućnost da, u pratnji stručnog vodiča, uživaju u njenim odajama, kombinaciji barokne i rokoko umetnosti. 13h nastavak puta ka Novom Sadu i Beogradu gde stižemo oko ponoći. Kraj aranžmana.

Polazak :   13.01.2011.

129 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelima sa 2 ili 3* u širem centru grada iz grupe
BIRG hotela (do 10 km od centra, uvek na liniji gradskog prevoza) (1/2 i 1/3 sobe, TV, TWC, telefon),
- prevoz visokokvalitetnim turističkim autobusima (AC, TV),
- usluge stručnog vodiča i pratioca grupe,
- razgledanje po programu

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- fakultativni program,
- individualni i ekstra hotelski troškovi,
- obavezna otkazna zaštita (240 DIN),
- obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje (400 DIN).

Doplata: za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 70€.

FAKULTATIVNI IZLETI:
- izlet za Melk i Durštajn  20
(transfer + vodič),
- večera u nekom od nacionalnih restorana 25
,
- izlet u dvorac Šenbrun 5
€ (transfer + na licu mesta se plaća ulaznica, oko 9).

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: 40% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska. Uplate su isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu NBS na dan uplate.

Agencija zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak i dr.). Minimum za realizaciju aranžmana je 35 prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija ima pravo otkaza aranžmana do 5 dana pre polaska. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 prijavljenih.